Vuokrasimme ekaa kertaa elämässämme asuntoauton yksityiseltä ihmiseltä. Autojahan saa hyvinkin eri hintaisia ja meillä oli melko kallis, koska halusin sen täyttävän tietyt ehdot: leveä sänky takana, ajotilassa ilmastointi, kääntyvät etupenkit, rekisteröity 5:lle, sängyt 5 hengelle, iso tavaratila, pyöräteline…Aikani kun googletin, aloin pääsemään sisään miksi ja mitä haluan autolta, jossa eletään viikko.

Asuntoautolla ekaa kertaa matkassa. Mukana: Markku 42-vee, Marjo 40-vee
Amanda 13-vee, Niklas 9-vee, Oliver 6-vee

Matkamme alkoi maanantai iltapäivällä. Mitään majoitusta ei varattu ennakkoon, mutta tiesin, että haluan
Porvooseen ja Kotkaan, koska emme aikaisemmin olleet siellä käyneet. Porvoossa Kokonniemen leirintäalueella yöpyminen ilman sähköä maksoi 33 euroa. Melko kallis, koska ei ollut minkäänlaista rantaakaan uimiseen. Muuten ei valittamista, koska paikka oli muuten ihan hyvä. Keittiöt, pesuhuoneet ja vessat palvelivat oikein hyvin:) Puhelimetkin laitoin vastaanottoon lataukseen ja nuori työntekijä otti hyvillä mielin ne sinne.
Vanhaan kaupunkiin oli 2km ajamatka, joka pyörällä meni ihan tuosta noin vain. Ehdottomasti pitää päästä uudelleen tutustumaan. Paikka vaikutti tosi kauniilta. Vanhaa ja uutta sopivasti yhdistettynä ja ihania harjuja, joista näki kauas. Kaikki olivat tosi lähellä toisiaan. Kokonniemen
laskettelurinteet olivat ihan vieressä ihanine polkuineen ja laelle pystyi kävelemään katselemaan maisemia upouusia kuntoportaita pitkin. Askelmia on tosin ensin otettavaksi 336!

Seuraavana aamuna joka oli tiistai, suunnistimme kohti Kotkaa Santalahden leirintäalueelle. Aika paljon isompi kaupunki ja leirintäalue. Kahdesta yöpymisestä maksoimme 88e sähkön kanssa. Leirintäalue oli loistava, koska palveluja oli paljon ja luontopolut lähellä. Paras paikka mikä löydettiin meidän perheelle oli luontopolun varrella oleva merinäköala, joka oli kallioinen ranta. Siellä olisi voinut viipyä vaikka kuinka kauan. Suosittelen kyllä lämmöllä. Leirintäalueella oli siis kaksi luontopolkua, toinen kulki metsän keskellä ja toinen meni lähellä merta. Tämä merta lähellä menevä oli vain noin 2,1km eli lähes kaikkien saavutettavissa. Huilasin molempien poikien kanssa lämpimällä kalliolla ja vanhin poikani jopa nukahti syliini.
Leirintäpaikassa oli myös paljon leikkipaikkoja, minigolfrata, vastaanoton yhteydestä sai ostettua purtavaa ja juotavaa ja merikin ihan vieressä, mutta tällä kertaa oli levää sen verta, niin emme uskaltaneet mennä uimaan vaikka jotkut uskalsivat.

Torstaina lähdimme katsomaan millainen paikka Hamina on. Kävimme ensin vanhalla linnakkeella kävelemässä, joka on ihan keskustan tuntumassa. Haminan keskusta on kaavoitettu harvinaiseen ympyräkaavan muotoon, joka on peräisin 1720-luvulta. Pieni paikka, mutta ihanan kodikas. Menimme myös katsomaan Muotitaiteilija Jukka Rintalan näyttelyä raatihuoneelle Unelmien tanssiaiset kesällä. Aikas hienoja pukuja ja tauluja olivat ja tällainen tavallinen tallaajakin tykkäsi kyllä katsella niitä.

Iltapäivällä matkamme jatkui kohti Imatran kylpylää. Siellä menimme koko perhe ajelemaan Karhumäen PumpTrack radalle. Siellä meillä kaikilla oli ihan mielettömän kivaa, eikä se maksanut mitään. Iso suositus sille paikalla. Imatran kylpylän ympäristökin on todella kaunista. Pyörällä on muutenkin kiva mennä polkuja tai sitten ihan vaan kävellä lähellä rantaa. Yövyimme parkkipaikalla, joten siitä emme maksaneet mitään. Aamulla menimme koko perhe pariksi tunniksi kylpylään, joka maksoi 61 euroa.
Melko kallista, mutta oli meillä kyllä tosi kivaa sielläkin.

Perjantaina lähdimme Punkaharjua kohti läheltä Venäjän rajaa. Matkalla poikkesimme Zsar Outlet Village ostoskylässä, joka on ensimmäinen aito outlet- kauppakeskus Suomessa – ja täysin uudentyyppinen ostoskohde. Toki muistutti hieman Keskisen kyläkauppaa, mutta huomattavasti
pienemmässä mittakaavassa. En tykännyt erityisemmin. Me menimme kyllä vain kiinalaisen ruoan takia sinne mapsin avulla, jota sitten ei ollutkaan. Kävimme syömässä American Dinersissä isot ateriat. Mitään
muuta ei ostettu, jotta säästyivät rahat:)

Punkaharju Resortin leirintäalue sijaitsee Saimaan rannalla, n. 25 km päässä Savonlinnan keskustasta.
Alueella on myös kesämaa, johon voi ostaa erilllisen lipun. Ollaan joskus aikaisemmin päivä siellä vietytty ja nyt päätettiin tehdä muuta. Rannan läheisyydessä on myös ravintola ja minigolf paikka sekä mahdollisuus pelata myös mm. pingistä. Meidän perhe maksoi sähköpaikasta kahdesta yöstä 97e.
Kävimme pulahtelemassa järvessä, osa pelas pingistä, vähän pyöräiltiin, pelattiin korteilla jne. Aika meni taas hyvin nopeeta. Nähtävää ja koettavaa olisi ollut enemmänkin, mutta aina voi palata uudestaan takaisin.

Sunnuntai iltana lähdimme ajamaan kotia kohti ja matkalla päätimme, ettemme yövykään enää matkan varrella vaan ajamme suoraan kotiin. Maanantaina noin klo kaksi yöllä olimme kotona. Aamulla purimme tavarat autosta, siivosimme ja lähdimme palauttamaan autoa takaisin.

Viikko oli tosi kiva, mutta kallis. Jos on oma matkailuauto tai hyvä tuttu keneltä voi edullisesti lainata, niin perheelle oikein mukava tapa matkustaa. Kokemuksena kaiken kaikkiaan loistava ja yllätyin, kuinka
mukavasti lasten kanssa se viikko meni. Suunnittelimme seuraavaa reissua niin, että ottaisimme autoon teltan mukaan ja lähtisimme omalla autolla liikenteeseen. Opimme paljon miten tulemme tulevaisuudessa toimimaan, näimme paljon kauniita maisemia ja saimme nauttia Suomen ihanasta kesästä ja toistemme seurasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php